Therapie Heemstede

Praktijknaam in Heemstede

bg

Constructief uiten van gevoelens en emoties

Blije en prettige emoties mogen meestal wel gezien worden waardoor ze vaak wel hun weg naar buiten vinden. Anders is dat vaak voor emoties als angst, verdriet of boosheid. Veel mensen hebben impliciet of expliciet van huis uit meegekregen zich in te houden als deze emoties de kop op steken. Deze mensen zijn vaak erg creatief geworden in het omgaan met deze emoties door afleiding te zoeken in fanatiek sporten, alleen aan positieve dingen denken, altijd bezig zijn of juist zichzelf verdoven door bijvoorbeeld overmatig te drinken, seks, tv kijken of te eten. Dit kan helpend zijn voor een bepaalde periode, het neemt alleen de oorzaak niet weg. Wellicht herken je een van de volgende punten:

  • Overspoelende emoties bij verdriet of angst, ook onverklaarbare huilbuien, verdoofd voelen of woedeaanvallen.
  • Niet lekker in je vel zitten.
  • Onrustig zijn.
  • Leegte of eenzaamheid ervaren, met en zonder sociaal netwerk.
  • Je opgesloten voelen in jezelf.

Voor mensen die hun gevoelens beter willen leren uiten, is de lichaamsgerichte benadering een prettige manier om contact te maken met wat echt in hen speelt. Minder praten over en wel in contact zijn met al je gevoelens en emoties helpt om de balans in jezelf te ervaren. Door te erkennen wat er werkelijk in jou speelt, komt er ruimte voor verandering in je huidige ervaringen.

In de sessies onderzoeken we samen wat je in de weg staat om in verbinding te zijn met je gevoelens zonder dat het te heftig hoeft te zijn of dat je van je gevoel afgesneden voelt. Hierin richten we ons op zowel de pijn als op de ruimte en kracht die in jou aanwezig is. Lichaamsbewustzijn en gronding zijn belangrijke onderdelen in het traject.

Je bent van harte welkom

Ervaar je ook moeite met het toelaten en uiten van emoties en gevoelens? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak. Ik help je graag je beter met jezelf én je omgeving in contact te staan!

Therapeut Peters in Heemstede

Peter Peters

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact

Hoe ervaren cliënten mijn hulp?